Niet meer gemotiveerd na je verlof?

Wie juist terug is uit vakantie heeft het misschien al ondervonden. De motivatie om terug te gaan werken is soms ver te zoeken. Zeker als de sfeer op het werk slecht is of als de inhoud van de taken je niet meer bevalt. Wat kan je doen om te vermijden dat je snel weer last krijgt van stress?


Terug in je werkritme geraken

Ook wie zijn werk wel graag doet, heeft even tijd nodig om terug in het werkritme te geraken. Het is moeilijk om je terug op het werk te concentreren. Je werk is mogelijks blijven liggen en je start na de vakantie direct met een lange to do-lijst. Of je baas is nog in verlof waardoor problemen bij jou terechtkomen. Deze vervelende zaken komen helaas veel voor in of na vakantieperiodes en gaan meestal vanzelf weer over.

Op zoek naar motivatie

Maar wat als je echt niet meer gemotiveerd bent? Of wat als de problemen blijven aanslepen?

Wacht niet te lang tot het niet meer gaat. Onze ABVV-loopbaanbegeleiders kunnen je helpen. Tijdens een persoonlijke begeleiding van 4 uur of 8 uur gaan ze samen met jou op zoek naar wat je wel (nog) motiveert. Welke taken doe je graag en wat zijn de mogelijkheden om je huidig werk anders te organiseren? Of misschien is er een andere job die beter bij jou past? Op het einde van de ABVV-loopbaanbegeleiding weet je beter wat je wil en ben je bovendien goed geïnformeerd om de nodige stappen te zetten. Onze andere ABVV-diensten kunnen je daarna ook ondersteunen om je acties uit te voeren in de praktijk.

Neem contact op met één van onze loopbaanbegeleiders om na te gaan of je in aanmerking komt voor loopbaanbegeleiding. We werken met loopbaancheques die je onder bepaalde voorwaarden kan aankopen bij VDAB. Elke cheque kost €40 en geeft recht op 4 uur begeleiding. 

*Onder bepaalde voorwaarden is loopbaanbegeleiding gratis. Vraag ernaar bij het ABVV.*

Ja, ik wil een afspraak of meer info


Ik wens loopbaanbegeleiding te volgen in *
Velden met een * zijn verplicht

Het Vlaams ABVV en zijn vzw's verwerken persoonsgegevens volgens de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Verordening 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (=AVG).

Als je meer wenst te weten over ons Privacybeleid, surf dan naar http://www.vlaamsabvv.be/privacy.