Aanbod voor werklozen: Word sterker door informatie, vorming en engagement

Krijg je graag meer informatie over wat je wel en niet mag doen als werkzoekende met een uitkering? Over wat RVA en VDAB van je verwachten? Hoe je dit best aanpakt en hoe het ABVV jou hierbij kan helpen? Wil je sterker in je schoenen staan wanneer je solliciteert of op controle moet bij RVA of VDAB?


De ABVV-werklozenwerking

Bij de werklozenwerking van het ABVV (Vorming & Actie voor werklozen) kan je in groep vormingen, cursussen en informatiesessies volgen die jou sterker maken als werkloze.
Je ontmoet er andere werklozen en je krijgt nuttige informatie over jouw rechten en plichten als werkzoekende.

Infosessies

Kom naar de infosessies die we organiseren in West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg:
• ‘Werkloos wat nu?’
• ‘Controle door VDAB’
• ‘Aan het werk met een arbeidsbeperking’
• ‘Deeltijds werken, hoe zit dat?’
• ‘Wat gebeurt er met mijn dop?’(alleen in West-Vlaanderen)

Computercursussen

Wist je dat de VDAB tegenwoordig van jou verwacht dat je kan werken met een computer, zoals e-mails versturen, vacatures zoeken op internet? Bij je inschrijving als werkzoekende ben je nu zelfs verplicht  je e-mailadres door te geven aan de VDAB.

Kan je niet werken met een computer? Dan verwacht de VDAB dat je een opleiding of cursus gaat volgen. In West-Vlaanderen en Antwerpen organiseert ABVV-werklozenwerking gratis computercursussen die aansluiten bij wat je al kan of niet kan en workshops waarin je leert werken met het online systeem ‘Mijn Loopbaan’ van de VDAB.

Workshops en trainingen

Hulp nodig bij het solliciteren? ABVV-werklozenwerking organiseert in West-Vlaanderen Antwerpen en Limburg sollicitatietrainingen, workshops ‘solliciteren’ en workshops of trainingen ‘assertiviteit’ of ‘kom op voor jezelf’.

Werklozencomités

Ben jij ook zo boos omdat je na het verlies van je job niet terug aan de bak geraakt en met de vinger wordt gewezen? Wil je met ons ijveren voor een beter werkloosheids- en werkgelegenheidsbeleid? Opkomen voor de rechten van alle werklozen?

Kom naar het werklozencomité in West-Vlaanderen, Antwerpen of Limburg. Laat je stem horen en discussieer met andere ABVV-leden mee over alles wat de werklozen aangaat. En wanneer nodig voeren we samen actie!

Meer info

Je vindt ons volledig aanbod op www.vlaamsabvv.be/werklozenwerking

Of contacteer één van onze medewerkers:
• Antwerpen: adviespunt.antwerpen@abvv.be, tel. 03 220 66 13
• Limburg: Wendy.Molemans@abvv.be, tel. 011 28 71 40
• Oost-Vlaanderen: Stephanie.Beernaert@abvv.be, tel. 052 25 92 82
• West-Vlaanderen: Annelies.Depoortere@abvv.be, tel. 051 26 00 91 of 050 44 10 43 of 059 55 60 57

Contact

  • Hilde Dumortier - Coördinator Vorming voor werklozen - 02 289 01 91

Zoek op trefwoord

arbeidshandicap beschikbaarheid controle RVA solliciteren VDAB vorming werkgelegenheidsbeleid werkloosheid werkloosheidsreglementering Werklozencomite Werklozenwerking werkzoekenden